Yoghurtdessert med jordbær

Jeg lager ofte noe utifra hva jeg har i kjøleskapet. I dag ble det denne desserten. Hvis du i tillegg har litt kremfløte kan du velge å lage en fromage istedet.

Jeg brukte som følger:

  • ca 1/ bøtte tyrkisk yoghurt. Du kan ev. bruke 1 beger med matyoghurt
  • 4 plater gelatin
  • 3-4 ss sødme. Jeg brukte gula java fin, men det meste fungerer.Kanksje trenger du litt mer sødme enn dette…?
  • 1 ts vaniljepulver
  • ca 1 dl eplejuice
  • 3-4 ss jorbærsyltetøy.
  • ev. litt hakket mynte eller sitronmelisse

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Imens tar du yoghurten i en bolle og tilsette eplejuice, sødme, vaniljesukker/pulver, sødmen samt ev. litt mynt eller sitronmelisse. Jeg hadde rørt litt jordbær dagen før meg litt agavesirup. Det passet derfor å putte dette oppi.

Slå mesteparten av vannet av gelatinplatene. Varm det øvrige opp til gelatinplatene «går i oppløsning». Ta yoghurtblandingen oppi gelatinet mens du rører godt. Hvis du tar gelatinet oppi yoghurtblandingen kan det lett oppstå klumper.

Hvis du nå hadde hatt litt pisket krem ville du ha fått fromage hvis du tilsatte dette.

Sett yoghurtdesserten kald til den stivner. ca 4-5 timer. Rør ev i blandingen eter ca 30 min slik at det ikke legger seg gelatin på bunnen av bollen.

Sett den oppi ett varmt vann før du ev. hvelver den på en tallerken.

Du kan servere den med feks friske jorbær.

Jeg marinerte jordbærene i litt agavesirup og ferskpresset limesaft.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar