Ris «melk»

   1 porsjon

 

  • 1 kopp kokt ris (ikke 5 minutters ris). Gjerne lunken.
  • 1 vaniljestang eller 1 til 2 ts vaniljesukker. Gjerne økologisk.

Ta den kokte risen opp i en hurtikmikser/blander. Fyll på 2 kopper vann. Miks dette kraftig slik at risen er godt oppkuttet og væsken blir melkeaktig. Ta i vaniljen dersom du ønsker å ha det i. (skal du bruke melken til feks potetmos passer jo ikke vanilje) Sett melkeblandingen i kjøleskapet over natten.

 Dagen etter er det bare å kjøre væsken noen omganger i blanderen. Sil melken og den er klar for bruk. Bør brukes innen 48 timer. Denne melken inneholder selvfølgeikg ikke kalsium. Med tillatelse fra matoppskrifter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar