Tranebærgløgg

 Tranebærjuice er ikke av det værste man kan drikke. Mange drikker feks tranebærjuice ved urinveisinfeksjon. Det er ikke hensikten her. 😆 I tillegg til mye C vitaminer, inneholder tranebær blandt annet vitamin K og E.

Hensikten med denne drikken er mest for å kose seg nå i julehøytiden. Om du tilsetter litt rødvin gjør det ingen skade. Litt rødvin av og til er bare sundt når det drikkes i relativt små mengder.

Når du lager denne gløggen bør du starte i god tid slik at kryddersmaken setter seg i gløggen. Start gjerne opp mot 24 timer før du skal drikke den.

Til 2 store glass trenger du:

  • 500 ml tranebærjuice, gjerne økologisk
  • 1 kanelstang. Igjen helst økologisk
  • 1/2 ss hele nellik
  • 4-5 hele kardemommer. Knus de svært lett før du har de i væsken.
  • 1-2 cm ingefær. Jeg brukte tørket økologisk. Skjær da litt i ingefæren slik at smaken kommer lettere over i væsken.
  • 2-4 ss lønnesirup  eller annen sødme etter smak. Feks økologisk palmesukker eller uraffinert sukker.
  • ev. rødvin. Tilsettes rett før servering.

Fremgangsmåte

Ha juicen i en kjele. Tilsett krydder og sødme. La dette koke i ca 5 min under lokk. La deretter gløggen stå å trekke i 12-24 timer i romteåperatur. Rett før servering varmer du opp gløggen og tilsetter rødvin (jeg hadde nok i vel 1/3 av den opprinnelige væsken). Varm forsiktig opp, men unngå at den koker hvis du ønsker litt alkohol igjen i gløggen.

Server med feks tørkede tranebær og eller rosiner og mandler.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar