Bananmuffins uten hvetemel

Dette er mffuns som ikke er spesielt søte. Ønsker du å bruke dem som «kaker» kan du tilsette litt ekstra sødme samt ev. en topping. Hvis du serverer dem som de er kan de feks spises som ett mellommåltid eller som frokost til barna. Tørked frukt eller feks kakonibs eller nøtter kan også tilsettes.

Ingredisenser

  • 2 bananer
  • 0,5 dl gr kaldpresset rapsolje til baking eller 75 gr økologisk smør
  • 1/2 dl agavesirup eller annen sødme
  • 2 egg
  • 1/2 dl melk etter ønske
  • 3 dl mel. Bruk da feks 1 dl kikertmel, 1 dl maismel, 1/2 dl rismel, 1/2 dl tapioca
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ts xantangum
  • 1 stor ts bakepulver
  • 1 stor ts kanel
  • 1/2 ts økolgisk vanilje

Fremgangsmåte

Mos bananene og tilsett det flytende fettet, agavesirupen og melken.Bland dette godt.

Tilsett 1 egg om gangen. Videre tilsetter du melet, fiberhusken, xantangum, bakepulver, kanel og vanilje.

Rør godt.

Hvis du nå ønsker å tilsette tørket frukt, nøtter el tilsetter du mengde etter ønske.

Muffinsene stekes på 180 grader i ca 20 minutter. Deigen gir 6-8 store muffins. Ca 10 små.

Stikk ev. en tannpirker i dem. Hvis det ikke henger igjen deig på tannpirkeren er de ferdige.

Hvis du ønsker litt «topping» på muffinsene kan du feks prøve dette:

Topping

Ta en halv kopp med melblanding. Bruk da igjen en blanding mellom kikertmel, tapioca, rismel og maismel. Bland melet med 1/4 kopp palmesukker eller gula java fin. Smuldre 6 ss økologisk smør sammen med det tørre. Smør blandingen over muffinsene før du steker de.

Tips for deg som ikke tåler melk eller egg.

Bruk feks plantemargarin uten melk og soya eller ghee. Ghee får du kjøpt i innvandrerbutikker. Tilsett en ekstra banan hvis du ikke bruker egg.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar