Deilige frokostmuffins!

Brødskiver til frokost kan bli litt kjedelig i lengden. Det gjelder å ha litt fantasi.  En søndags morgen kan dere feks variere med muffins!

I disse muffinsene har jeg puttet masse raspede grønnsaker, egg og litt rømme.

Mulighetene er mange. Det finnes ikke en fasit for hva du ønsker å putte oppi!

Jeg brukte følgende grønnsaker; jordskokk, squash, kålrot og gulrøtter. Jeg liker veldig godt å bruke jordskokk da den har en litt søtlig smak. Jeg elsker den smaken i feks supper og  purèr.

Jeg bruker ofte gurkemeie sammen med pepper i matlagingen. Gurkemeie sies å ha mange gode egenskaper. Disse egenskapene blir forsterket sammen med pepper.

Ingredienser:

  • 400 gr grønnsaker (100 gr per egg)
  • 4 egg
  • 4 ss økologisk rømme, creme fraice, kesam eller feks gresk yoghurt
  • krydder som feks salt, pepper og gurkemeie
  • ev. litt ost

Fremgangsmåte

Rasp grønnsakene på et rivjern. Pisk eggene godt sammen med en gaffel. Ha i rømme el. og rør dette til klumpene forsvinner. Ha i krydder. Bland dette med grønnsakene og hell det i 4 store muffinsformer. Ha ev. litt ost på toppen.

Stek de på 180 grader i 35-40 minutter.

Du kan gjerne servere muffinsene med andre grønnsaker, spekemat eller bacon. Bacon av og til er helt ok, men gjør det ikke til en vane.

 

Muffinsene rett før de settes inn i ovnen.

 

 Ps, hvis dere ikke tåler laktose kan rømmen el erstattes med fesk soya supreme eller havremelk. Ps. Husk at soyaprodukter bør brukes med måte!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar