Ett sundt og godt brød

Dette brødet inneholder mindre karbohydrater enn det som er vanlig i brød. Istedet for mettet fett har jeg brukt kaldpresset olivenolje. Det er derfor ikke ett fullt ut lavkarbobrød, men kanskje enda sunnere….

Brødet kan spises av de som har cøliaki  og av de som ikke tåler gluten.

Denne oppskriften gir ett lite brød. Bruk en 1 liters form.

Ingredienser

  • 1 dl fullkorns hirsemel
  • 1 dl linfrø mel (lag ev. ditt eget ved å kjøre linfrø i blenderen)
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl gresskarfrø
  • 1 dl glutenfritt havregryn
  • 4 ss fiberhusk
  • 1 ts havsalt
  • 1 raspet gulrot
  • 1 ts bakepulver
  • 3 egg
  • 4 – 6 s kaldpresset olivenolje
  • ca 3 dl vann
  • ev. 1 ss rå agavesirup eller honning
  • ev. 1 ss eplecidereddik
  • krydre gjerne brødet med feks provancekrydder, basilikum eller lignende. Du kan også tilsette feks noen teskjeer hakkede soltørkede tomater

Bland alle de tørre ingrediensene. Visp sammen eggene og tilsett oljen samt ev. agavesirup og eplecidereddik. Rør dette sammen med det tørre. Spe med vannet til du får en deig som har konsistens som en «havregrøt».

Stek brødet på nederste rille på 175 grader i  vel 1 time.

Oppbevar brødet kjølig.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar