"/>

Focaccia med speltmel

Foccacia er kjempegodt! Vanligvis spiser man jo dette med hvetemel, men siden jeg fremmer et litt sunnere alternativ har jeg her brukt  fin sammalt speltmel.

Jeg har brukt oliven, soltørkede tomater, ferske urter, havsalt og parmesan. Hvis du er litt sensitiv for melk bør du velge en upasteurisert parmesan. Den vil du trolig tåle mye bedre.

Ingredienser til deigen

  • 1 liter fin sammalt spelt (ev. økologisk hvetemel)
  • 5 dl kaldt vann
  • 1 ts tørrgjør
  • ca 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • ev. 2 ss eddik eller sitronsaft

Du kan selvfølgelig velge å bruke en større mengde gjær og lunkent vann. Bruk feks 1/2 pose tørrgjær. Hevingen vil gå mye raskere, men du vil ikke oppnå de samme helsefordelene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Fremgangsmåte

Ha mel og gjær i en bolle.  Tilsett vann og olje. 

Rør godt sammen. Jeg er vanligvis så lat at jeg bruker hendene og knar deigen godt sammen. Ideelt sett bør du bruke en kjøkkenmaskin.

Sett deigen varmt i minimum 12 timer for å bryte ned fytisnyren og for å heve deigen. Strø godt med mel over deigen.

Før du tar deigen over på en langpanne tilsetter du oliven og soltørkede tomater etter smak. Noen liker også å tilsette litt urter i deigen feks rosmarin og timian. Urtene må ikke nødvendigvis være ferske.

Ha deretter deigen utover en langpanne hvor du har tatt på godt med olivenolje. Dynk hendene med olje. Da er det lettere å bre utover deigen. Ha deretter urter, revet parmesan samt havsalt over deigen. (ca 2 ts havsalt) Sett deigen til heving i 1/2 -1 time.

Stek foccaciaen ved 150/160 grader i ca 40 min.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar