Frøknekkebrød, glutenfritt

Ingredienser:

  • 1,5 dl hakkede mandler
  • 1,5 dl solsikkefrø
  • 1 dl sesamfrø, gjenre med skall
  • 1 dl linfrø, gjerne knuste
  • 3 små eller 3 store egg
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

Finhakk mandlene i en foodprossor. Tilsettt frøene og hakk de sammen med mandlene i 5 sekunder.

Bland i egg og salt, kjør til en jevn masse.

Ha massen på ett bakepapir og jevn den såvidt utover. Legg plastfolie oppå massen og bruk en kjevle til å få det helt jevn.

Ta av plastfolien og rut opp til ønsket størrelse med en pizzakutter.

Stekes midt i ovnene på 180 grader i rundt 15 min.

Ta så knekkebrødene ut og rut de opp igjen.

Etterstek med døren på gløtt i 5-10 min til knekkebrødene er lett gyldne og sprø.

Avkjøl på rist.

Tips; frøene i oppskriften kan erstattes med ulike typer nøtter.

 

Kilde; Dagbladet fredag den 8 april, 2011, Charlotte Mohn.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar