Frokostvaffel med havre

Hvis du ikke tåler hvete eller har cøliaki bør du velge glutenfrie havregryn samt bytte ut sammalt hvete med feks rismel.

 Alle oss andre kan bare  hive innpå med musli etter ønske. Grunnoppskriften er som følger:

 

  • Ca 3 dl havregryn eller frokostblanding av sunn type
  • 4 dl kulturmelk eller enda bedre- tjukkmjølk fra Rørosmeieriet
  • 2 egg
  • 3 ss økologisk smør eller rapsolje
  • 1 dl sammalt hvetemel ev. fullkornrismel
  • ½ ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • ev. 1 ss Hi-maiz

 

Pisk sammen eggene. Tilsett mel og ev. Hi-maiz, litt av malken, salt og bakepulver. Spe med resten av melken og rør inn havregrynene/frokostblandingen og fettet. La det stå å svelle 1 times tid. Smør hjernet de første gangene før du steker vaflene.

 Som tilbehør kan du ha naturell yoghurt tilsatt litt sødme som for eksempel honning eller agavesirup. Splitt ev. en vaniljestang på langs og bland inn frøene. Økologisk vaniljepulver fungerer også godt.

 Vaflene kan også spises med syltetøy, eller for eksempel honning.

 

Kilde; revidert fra Aftenposten, Yngve Ekern.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar