"/>

Knekkebrød med ekstra mye fiber

  • 2 dl fullkorns rismel eller feks hirse
  • 2,5  dl solsikkekjerner
  • 2,5  dl gresskarkjerner
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl hirseflak eller ev. linfrø
  • 2 dl glutenfritt havregryn
  • 1 dl loppefrø/fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 9-10 dl vann.

Bland alle de tørre ingrediensene. Rør inn vannet med feks en tresleiv. Deigen skal bli som en litt tykk havregrøt.

Spre feigen utover 2 bakeplater dekket med bakepapir. Hvis de blir for tykke kan knekkebrødene bli litt seige. Du må da ev. øke steketiden noe.

Sett platene i varmluftsovn på 3 og nederste rille. Stek de på 175 grader i 10 minutter. Ta de ut og del knekkebrødene med ett pizzahjul. Bytt deretter om på platene og stek videre i max 20 minutter. Bytt igjen om på platene og stek i ytterligere 20 minutter. Ta de ut av ovnen. Del knekkebrødene og la de bli kalde på en rist.

Følg litt med mens du steker. Det er individuelle forskjeller mellom ovner. 20 min x 2 kan i noen ovner være litt lenge.

Syntes du ikke knekkebrødene er sprø nok vil de trolig være det i løpet av noen dager.

Havremel kan ikke brukes da det inneholder gluten.

 

 

  • 10 dl vann

Bland alle de tørre ingrediensene

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Knekkebrød med ekstra mye fiber, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Legg igjen en kommentar