Hjemmelaget sjokoladepålegg

Sjokoladepålegg er en hit hos de fleste barn. Det sjokoladepålegget du kjøper i butikken er svært lite sunt. Det er derfor best å lage sitt eget hvis du ønsker at barna skal få litt søtt på brødskiva. Hvis ikke bør du holde deg unna sjokoladepålegg. Når de først har fått smaken på det er det gjort. Da blir det et evig mas om sjokoladepålegg på skiva.

Prøv heller å lage ditt eget. De fleste barn vil like dette svært godt.

Det finnes mange måter å lage det på. Du kan fint bruke ulike former for nøtter som du maler til et mel. Hasselnøtter, mandler og peanøtter fungerer fint til dette.

Du kan også kjøpe ferdig peanøttsmør. Da tenker jeg ikke på det peanøttsmøret du kjøper i vanlige butikker. Jeg tenker på rent peanøtt smør. Dette kan du feks kjøpe i helsekostforreninger eller på iHerb. Du bør da kjøpe det uten tilsatt salt.

Dette sjokoladepålegget er laget med peanøttsmør.

Jeg har også brukt rå kokosnøttolje eksempelvis cocosa. Dette smaker sterk av kokos. Du kan også kjøpe ekstra virgin kokosnøtt fett  som ikke smaker av kokos, men det er ikke rått og per def. ikke fullt så sunt. Har du mandelsmør vil dette selvfølgelig fungere kjempebra!

Jeg lagde sjokoladepålegget på følgende måte:

Ingredienser

  • 4 ss peanøttsmør
  • 3 ss kokosolje
  • 4-5 ss sødme som feks yacon, palmesukker eller ev. honning
  • 3 ss kakao, helst av den «rå» utgaven
  • noen dråper vaniljeekstrakt eller 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Det er best å lage pålegget hvis ingrediensene er romtemperert. Du kan ev. vurdere å smelte kokosoljen på svak varme ellers må du røre ganske kraftig for å bli kvitt klumpene.

Bland alle ingrediensen og rør godt. Oppbevar helst sjokoladepålegget på kjøkkenbenken. Da unngår du at det blir alt for hardt.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar