Lettvint knekkebrød

Disse knekkebrødene har ikke så mange ingredienser. De tar derfor ikke så lang tid å lage. Stek de gjerne så godt att de blir lett gyldne. Da er de aller best.

Knekkebrødene er supergode til ost. Feks kan du sette knekkebrødet i ovnen med litt chevre. Smelt osten og server med feks acasie honning. Nam…!

For deg som ikke tåler gluten kan du feks bytte ut rugmel med hirsemel, jyttemel eller rismel.

Du trenger:

  • 3 del gresskarfrø
  • 3 dl sesamfrø, gjerne med skall
  • 3 dl solsikkefrø
  • 2 dl linfrø, gjerne knuste
  • 2 dl økologisk rugmel
  • 1 ts maldonsalt
  • 4 dl vann
  • 2 ss kaldpresset olivenolje

Fremgangsmåte

Ønsker du bryte ned fytinsyren lar du deigen stå varmt å godgjøre seg i min 7 timer. Tilsett gjerne for eksempel litt eddik.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Rør sammen ingrediensene i en bolle. Deigen skal være som en løs havregrøt i konsistens.

Bre deigen utover 2 stekeplater med bakepapir.  Etter at du har presset ut deigen på platene kan du ev. bruke håndflatene for å få deigen mest mulig gjevn.

Stek knekkebrødene på tredje og første rille i ovene. Etter 10 minutter tar du de ut og ruter de opp. Bytt deretter plass i ovnene. Stek de i 15 minutter før du igjen bytter plass. Stek de tilslutt i ca 20 minutter til de er gyldne. Ta de ut av ovnen og la de avkjøle seg på en rist før du deler de.

Steketemperatur 160 grader.

Lignende knekkebrød som du feks kjøper i bakeri er ofte tilsatt ganske mye salt. Det gjør de selvfølgelig bedre. Ønsker du at de er nokså salte bør du derfor tilsette mm 2 ts salt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar