Grunnoppskrift, brød

Dette er en svært enkel grunnoppskrift som fint kan varieres med andre ingredienser.

1,25 kg mel.  Feks like deler av hvetemel og rugmel

1 liter lunkent vann, ca 37 grader

25 g gjær

1 ts honning

1 ts salt

Rør ut gjør, honning og salt i litt vann.

Tilsett  resten av væsken og bland i melet. Rør ordentlig i ett par minutter slik at alt blir blandet til en jevn masse.

Ta deigen direkte i to avlange brødformer. Fyll formene til 2-3 cm fra kanten. Dekk de med håndkle og la de stå å heve ett varmt sted i 1 time. Stek brødene på 220 grader nederst i ovenen i ca 20 minutter. Senk deretter varmen til  160-180 grader og stek i ytterligere 30-50 minutter. Jo lavere temperatru desto saftigere brød, men det tar jo lengre tid. Brødet er ferdig når det har fått en fin skorpe. Stikk ev. en strikkepinne eller ett steketermometer inn i brødetsd kjerne. Hvis det ikk fester seg deig til pinnen er det ferdig.

For å variere dette brødet kan du ta oppi det du måtte ønske bare det tilsammen blir 1,25 kg. Du kan feks bruke havregryn, solsikkekjerner, gresskarkjerner,bygg, nøtter osv osv….

Noe av vannet kan ev. skiftes ut med melk av ønskelig sort.

Uten gluten i brødet vil det ikke heve.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Grunnoppskrift, brød, 1.0 out of 10 based on 1 rating

Legg igjen en kommentar