Fløtekarameller

Disse karamellene fallt i smak hos barna. Eneste «drawbacket» med de var at jeg måtte koke massen i flere timer for å få den seig nok til å lage karamell. Jeg har derfor i oppskriften under redusert fløtemengden med 1/2 dl.

Ingredienser

  • 4 ss blå agave
  • 2 dl palmesukker
  • 1 1/2 dl kremfløte
  • 50 gr smør eller ghee
  • 1/2 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele. La det stå å koke på svak varme. Test ev.om massen er ferdig ved å stikke en teskje med karamell i kaldt vann. Hvis den da stivner er den ferdig. Du må påregne 1-2 timers koking.

Hvis du ikke har tål,odighet tilå vente til den blir seig nok kan du ha karamellene i små konfektformer. Da blir det ikke så klissete. Ha ev. i  hakkede nøtte, cacao nibs ev. litt kakao hvis du ønsker sjokoladesmak.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar