Pepperkakeis

Dette er en is jeg fikk hos en venninne for noen dager siden. Den har tydeligvis stått på trykk ett eller annet sted, men  jeg vet ikke hvor. Noen små forandringer/kommentarer har jeg gjort.

Jeg bare måtte lage denne isen fordi det var så god og litt orginal! Kryddersmaken og den sprø kjeksen gir ett kjempegodt resultat! Isen er aller best når den er ganske myk i konsistensen!

Til isen har jeg brukt kremfløte og philadelfhia ost. Er du blandt de få som bruker upasteurisert melk så kan du lese videre her.  Det vil nok bli litt vanskelig å lage krem av den fete melken som flyter opp til toppen av glasset. Undertegnede har iallefall ikke forsøkt det.. De færreste har jo tilgang til en separator. Istedet for philadelfiaost kan du jo forsøke hjemmelage kefirost eller creme fraiche, men da må du nok tilsette noe mer sødme. Jeg går ikke god for resultatet…..

Økologisk fløte er det heller ikke så lett å få tak i, med mindre du bor i Oslo og kan handle på Vulkanen. Flere steder i Trøndelag vil du trolig også kunne finne dette.

Ingredienser

  • 3 egg
  • 3 dl fløte
  • Ca 100 gr philadelfiaost
  • 1 dl sukrin eller økologisk palmesukker (gir en litt «brunere» is).
  • 1 ts vaniljesukker
  • pepperkaker. Hvor mye du ønsker å bruke avhenger av hvor mye kryddersmak du ønsker. 4-6 stk? Minst 6 stk hvis de er små.

Fremgangsmåte

1) visp eggeviter stive
2) visp fløten til krem
3) visp eggeplommer, philadelfiaost og sukker

Knus/bryt opp pepperkaker
4) bland kremen i pkt 3
5) rør forsiktig inn eggehviten

Hell alt i en isboks og sett i fryseren. Klar til å nytes!

Det er ikke nødvenig å røre i denne isen. Alle med en fryser innomhus kan derfor lett lage isen!

 Ps! Vi fikk laget noen iskuler i dag. Har hengt de ute ved inngangspartiet, men måtte arrangere bildet litt….

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar