Blåbærmuffins

Disse muffinesene er ikke så super søte. Jeg syntes personlig de fleste kakeoppskrifter blir alt for søte. Dette har selvfølgelig med vane å gjøre. Hvis du ikke er vandt med å søte så alt for mye blir disse mer enn søte nok. Det tar litt tid å avvenne seg fra å spise mye sukker, men det er fullt mulig. Etter hvert blir kaker som innholder mye sukker nesten så sterkt  at det  brenner i munnen. Det er selvfølgelig også mulig å avvenne barna fra og spise alt for mye sukker. Våre barn er veldig glad i det søte, men disse fallt allikevel veldig godt i smak.

Må du ha de veldig søte får du bare ha litt mer sødme oppi.

Dette blir mer «hverdagsmuffins» da de ikke inneholder hvetemel.

Det blir ca 10 små muffins.

Ingredienser

  • 125 gr smør
  • 6 ss sødme som feks yacon, honning, brunt sukker, xylitol, palmesukker etc.
  • 2 egg
  • 2 dl  fin sammalt spelt
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 ss melk eller vann
  • 2 dl frosne eller ferske blåbær

Fremgangsmåte

Rør smør og sødme hvitt med en miksmaster. Det er jo ikke mulig hvis du feks bruker yacon eller palmesukker, men godt må du uansett blande det. :) Tlsett et og et egg og rør godt.  Ha deretter i melet, kanel og bakepulver. Rør litt igjen før du tilsetter væsken.

Ha røren i muffinsformer og stek i ca 20 minutter på 180 grader.

Disse muffinsene er primært uten glasur.

Du kan ev. ha litt blåbærsyltetøy på toppen.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar