Bløtkake

Jeg lagde en bløtkake til min egen bursdag sånn oppunder jul. Jeg tenkte jeg skulle forsøke å lage den uten hvetemel og sukker. Jeg brukte derfor min standardblanding som alternativ til hvetemel. Du kan selvfølgelig også bruke fin glutenfritt mel i butikken eller bruke feks en blanding mellom rismel og maismel. Jeg brukte litt fiberfin for å tilsette litt fiber.

Jeg rotet dessverre bort hele oppskriften jeg skrev ned, men jeg brukte ca dette:

Ingredienser

  • 4 egg
  • vel 1 dl rå palmesukker (jeg har forsøkt å lage sukkerbrød med sukrin tidligere. Bunnen ble da svært kompakt.)
  • 1 1/2 dl melblanding og 2 ss fiberfin
  • eller 1 1/2 dl økologisk hvetemel og 2 ss potetmel
  • 1  1/2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Pisk egg og palmesukker til eggedosis. Ha i det siktede melet samt bakepulver og rør forsiktig.

Stek kaken i en 24 cm kakeform i ca 35 minutter på nederste rille på 160-170 grader.

 

Avkjøl kaken og dynk den deretter godt med feks eplejuice.

Sukkerbrødet ble litt brunaktig pga palmesukkeret

 

Hva du ønsker å ha inni kaken er opp til deg. Vi brukte hjemmelaget vaniljesaus som vi blandet med krem. Husk da på å redusere mengden melk til feks 1 1/2 dl. Du blander kremfløte i den kalde vaniljesausen.

I kaken hadde vi også bananer, bringebær og blåbær.

Du trenger opp mot 6 dl fløte for å få en skikkelig kremkake. Tilsett litt sukrin eller feks bjørkesøt i kremen.

La gjerne kaken få stå seg litt før servering slik at væsken du har dynket kaken med siver godt igjennom bunnen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar