Granskudd sirup

Før jeg skriver dette innlegget må jeg ærlig innrømme at jeg er ikke en stor fan av å fremme oppskrifter med store mengder sukker. Sukker er ikke akkurat helsekost nr 1. Allikvel velger jeg å legge ut denne oppskriften da den kan være ett spennende alternativ til sukker, honning osv.

Det er ikke dermed sagt at du/dere skal bruke store mengder av denne sirupen, men litt sukker har man lov til å unne seg. Granskuddsirup er definitivt bedre enn sirup!

Sirupen er såre enkel å lage. Du må bare ta en liten tur i skogen først. Bra for kropp og sinn!

Skuddene må plukkes om våren. Når vi nærmer oss juli begynner det å bli for sent.

Plukk gjerne en stor pose. Når du først setter i gang å koke er det greit om det blir litt ut av det. Mye forsvinner nemlig ut av kjelen.

Fremgamgsmåte

Dekk granbaren med vann i en kjele og la det stå og koke på svak varme i ca 30 minutter. Sil av vannet. Du vil nå ha en lysegrønn væske.

Neste og siste ingrediens er sukker. Jeg brukte økologisk sukker.

Vann og sukker skal være i følgende forhold:

3 deler vann

2 deler sukker.

Da får du bare se hvor mye «avkok» du har og tilsette sukker etter dette.

Alt skal nå stå og koke i ca 2 timer. Dess lengre den står dess tykkere  og mørkere blir sirupen. Ikke ha på lokk mens du koker sirupen.

Dette er snadder!

Jeg må definitivt en tur ut i skogen igjen før det blir for sent!

Takk igjen til Rita Amundsen for å være en så god inspirasjonskilde!  Dette er en dame som virkelig vet hva naturen har å gi oss.  Har du lyst til å delta på ett av hennes kurs kan du titte her!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (8 votes cast)
Granskudd sirup, 6.0 out of 10 based on 8 ratings

Legg igjen en kommentar