Halvmåner

Til ca 20 småkaker.

Jeg har her brukt basisblandingen uten gluten. Du kan selvfølgelig også bruke hvetemel. Tilsett ev. 1-2 ss fiber fin.                 

Den blir litt vanskeligere å arbeide med når du ikke bruker hvetemel. Prøv å unngå at syltetøyet renner ut på sidene under stekingen.

Jeg brukte eplesyltetøy med krydder, men annet syltetøy kan selvfølgelig også brukes.

Ingredienser

  • 100 gr økolgisk smør
  • 3 dl basis melblanding eller hvetemel
  • 1 eggeplomme
  • 1/2 ts bakepulver
  • 3 ss sødme som feks rå palmesukker, økologisk rårørsukker eller xylitol
  • syltetøy

Fremgangsmåte

Skjær smøret i biter og bland det i melet, bakepulveret og sødmen.  Smuldre det sammen med fingertuppene.  Ha i eggeplommen. Hvis deigen blir for tykk kan du ha i 1-2 ss vann.

La deigen ligge i kjøleskapet i minimun 30 minutter.

Kjevle deigen og stikk ut rundinger med en pepperkakeform eller ett litt stort glass. Legg syltetøy på midten av deigen og brett sammen kaken til en halvmåne. Bruk feks en gaffel til å lage en dekorativ kant.

Stek kakene mindt i ovnen på 175 grader i ca 12 minutter. Strø over sukrinmelis mens de er varme.

Disse kakene må spises i løpet av noen dager. Oppbevar de kjølig. Du kan også forsøke å fryse de, men jeg må innrømme at jeg ikke har testet dette selv. Ta da ikke på melis før servering.

 

 

Ingredienser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar