"/>

Kokos og sjokolade kake

Denne kakaen kan du fint lage som en «raw food kake». Jeg valgte å steke bunnen forsiktig for å få den litt «sprøere».

Denne kaken er veldig kraftig. Nesten som en konfektkake. Tro ikke at den er uten kalorier fordi den er uten sukker og hvetmel, men den er allikevel litt sunnere enn de tradisjonelle kakene med raffinert sukker og hvetemel.

Klarer dere ikke å spise opp hele kaken kan dere jo bare fryse den ned å ta den frem ved en passende anledning.

Ingredienser

Bunn

  • 200 gr nøtter etter ønske
  • 3 ss organisk kokos olje  (rå ekstra virgin kokosolje hvis kaken skal være raw)
  • 3 ss sødme som sukrin, palmesukker, yacon eller kokosblomstsukker. Jeg brukte sistnevnte.
  • 2 ss rå kakao. Vanlig kakao kan ev. brukes hvis du ikke har dette.
  • 1 klype salt.

Mal nøttene i en kjøkkenmaskin. Bruk «kniven». Du kan også bruke feks mandelmel. Smelt kokosoljen forsiktig. Skal kaken kunne defineres som rå bør dette skje på under 40 grader. Merk; du skal ikke bruke det tradisjonelle kokosfettet som du kjøper i matbutikken. Bruk det du kjøper i helsekostforretningen eller feks iHerb.

Bland ingrediensene godt. Spre deigen utover en kakeform. Smør den gjerne med litt kokosolje. Du kan nå velge å sette den kaldt hvis du ønsker å lage den «rå» utgaven. Alternativt kan du steke den på 175 grader i 15-20 min.

Fyll

  • 400 ml kokosmelk ( 1 boks )
  • 150 gr kokos
  • 1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens
  • saften av 1/4 sitron
  • 3-4 ss sukrin eller annen sødme
  • 1 ss lecitin ev. 4 plater gelatin
  • ev. 1 ss  rå ekstra virgin kokosolje. Se feks her. eller iHerb.

Bland alle ingrediensene godt. Følg anvisningen på pakken hvis du bruker gelatin. Konsistensen blir mer kremete hvis du bruker lecitin, mens den derimot blir litt mer geleaktig ved bruk av gelatin. Lecitin kan du kjøpe på din lokale helsekostbutikk eller  på iHerb.

Spre fyllet over bunnen og sett kaken kaldt til fyllet stivner. Ha gjerne litt hakket mørk sjokolade eller kakao nibs på toppen av kaken før servering.

 Obs!

Det er værdt å merke seg at det er en forskjell mellom ekstra virgin rå kokosnøtt olje og organisk kokosnøttolje. Den siste er uten smak og skal per definisjon ikke brukes av «raw food» tilhengere. Den passer imidlertid bedre i en del bakverk samt til steking da den ikke har den karakterisitiske kokossmaken. Den rå kokosnøttoljen skal være hakket sunnere.

 Bløtlegg gjerne nøttene på forhånd. Dekk de da med vann og gjerne ett par ss sitron. La de stå slik i minst 7 timer. På denne måten får du brytt ned fytinsyren og næringsstoffene i nøttene blir dermed lettere tatt opp i kroppen.

 Ideen til denne kaken fikk jeg på bloggen til Mjuugly. Jeg har imidlertid ikke sett så nøye på denne oppskriften, men laget min egen utgave.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar