Muffins, sukker og glutenfrie

Her har jeg forsøkt å lage en muffinsvariant som passer for glutenallergikere. Den innehodler selvfølgelig ikke raffinert sukker.

Jeg har brukt økolgisk rømme til denne oppskriften. Soya supreme kan brukes som ett alternativ for de som ikke tåler kasein eller laktose. Husk at mange i disse gruppene kan spise syrnede melkeprodukter.

Ingredienser

  • 100 gr økologisk rømme
  • 100 gr økolgisk smør
  • 1/2 krus bjørkesøt. Ev 1/3 krus bjørkesøt og 1 ts stevia
  • 1/2 krus melk av ønsket type
  • 3/4 krus garbanzomel/kikertmel
  • 1/2 krus tapioca mel
  • 1/2 krus potetmel
  • 1 krus fullkornsrismel
  • 1/2 ts økologisk vaniljepulver
  • 1/2 ts xantangum
  • 1 egg

Fremgangsmåte

Rør smør og sødme godt sammen-gjerne til det begynner å bli «hvitt».

Tilsett 1 egg. Rør igjen godt.

Tilsett «melk» og  rømme. Rør igjen og tilsett deretter melet, vaniljesukker og xantangum.

Du kan ev. ha caconibs eller mørk sjokolade i røren før du fordeler deigen i muffinsformer.

Stek på ca 180 grader i ca 30 min. Følg gjerne litt med mens du steker dem.

Frosting

  • 1/2 dl fløte
  • 100 gr naturell ost som feks philadelfia (jeg har hittil ikke klart å finne en økolgisk ost av denne typen)
  • 1 ss sødme feks bjørkesøt

Pist kremen lett med litt sukker.Tilsett deretter osten og pisk til blandingen blir jevn og fin.

Pynt muffinsene med feks caconibs eller friske bær.

For melkeallergikere kan man feks bruke sukrinmelis istedet for nevnte frosting.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar