Glutenfrie muffins

For en med glutenintoleranse er det ikke optimalt å spise mat med mye sukker og stivelse. I alle fall ikke hvis man har en forhåpning om å bli bedre av sin lidelse. Allikevel må det være lov til å skeie ut litt av og til. Jeg har valgt å bruke daddelsukker da det sies at dette er den beste naturlige erstatningen for raffinert sukker. Jeg vet ærlig talt ikke om det er mulig å få tak i i Norge. Jeg har kjøpt det på www.iherb.com.

I denne oppskriften tilsvarer en kopp ca 3 dl. Glutenfrie kaker har en tendens til å bli litt tørre. Hvis du for eksempel tilsetter banan. gulrøtter eller squash i en kakedeig blir kakene saftigere. Kakene er best hvis de serveres litt varme. De kan fryses og varmes opp før servering.

Ingredienser 

  • 1/2 kopp jyttemel, blå
  • 1/2 kopp kokosmel
  • 1/4 kopp rå kakao
  • 1 1/2 ts natron
  • 1/2 kopp daddelsukker eller brunt sukker

Bland alle de tørre ingrediensene. Videre blander du følgende ingredienser:

  • 4 store egg
  •  vel 1 dl rømme, vannkefir eller kefir
  • 3 ss smør eller organisk kokosolje som du smelter
  • 2  godt modne bananer, moses
  • 10-30 dråper vaniljestevia etter hvor søte du ønsker muffinsene.

 Fremgangsmåte

Bland de tørre og våte ingrediensene godt med en miksmaster el. Deigen skal være nokså løs. Litt tykkere enn  tradisjonell sjokoladekake deig. Tilsett ev. litt mer væske hvis deigen virker litt tykk. Deigen fordeler seg ikke like godt utover i formen som det en vanlig kakedeig vil gjøre.

Stek muffinsene på  180 grader nederst i ovnen i ca 20 minutter.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar