Oppned epleterte

Dette er en eplekake som gjør eg godt til feks vaniljesaus eller vaniljeis.

Ett godt tips er å bruke en kakaform som du vet er helt tett. Jeg gikk på en liten brøler her og opplevde at smøret og sødmen rant ut i ovnen. Dette førte selvfølgelig til ett ikke så alt for vellykket resultat samt en brannalarm i full aksjon. Hvis du unngår dette vet jeg at kaken blir veldig god altså….

Jeg har i oppskriften blandt annet brukt kikertmel, men hvetemel er selfølgelig også lov. Du kan også mikse hvetemel med kikertmel. Reduser ev. på kikertmelet hvis du ønsker dette. For glutenallergikere egner iallefall denne oppskriften seg godt.

Ingredienser

  • 6-8 epler
  • 200 gr sukrin eller xylitol. Alt. feks 150 gr xylitol og 1 liten ts stevia.
  • 250 gr økologisk smør
  • 2-3 ts vann

Fordel de skivede eplene i en smurt form.

Smelt smør med sødmen og litt vann.  

Fordel det over eplene og stek det i en forvarmet  ovn ( 200 grader) i 15 minutter.

Imens lager tertefeigen.

Tertedeig

  • 2 dl kikertmel
  • 0,5 dl maismel eller rismel
  • 0,5 dl tapioca mel (kjøpes i innvandererbutikker)
  • 150 gr romtemperert økologisk smør
  • 3 ss sødme etter ønske, sukrin fungerer fint her
  • ev. litt vann

Bland melet og sødmen i en bolle. Bruk fingrene og kna inn melet. Ha ev. litt vann i deigen hvis den er vanskelig å få gjevn og fin.

Bli ikke redd om det lukter vel mye kikerter. Smaken vil forsvinne etter steking.

Kjevl ut mørdeigen (det er nok lettest når deigen er kald). Jeg må innrømme at jeg brukte fingrene og klemte ut deigen. Måtte deretter dele den i to for å få den på toppen av kaka.

Stek kaken videre i min 20 minutter. Eplene skal være møre.

La terten avkjøles før den hvelves på fat.

 

 

Ingredinser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar