Rabarbra og banankake

I helga var vi innom Øverland andelslag og plukket litt rabarbra. Noe måtte vi jo bruke denne til. Vi forsøkte oss med rabarbra og banankake. Siden jeg har ett mål om å redusere litt på sukkermengdene brukte jeg økologisk palmesukker og stevia med hasselnøtt. Du kan selvfølgelig også bruke økologisk sukker.

Ingredienser

  • 400 gr rabarbra, skjært i 5 cm lange staver
  • 4 bananaer, helst litt myke
  • 150 smør. Jeg brukte økolgisk smør fra Rørosmeieriet.
  • 3 egg
  • 100 palmesukker og 10 dråper stevia eller 200-300 gr sukker
  • 2 ts natron
  • 200 gr økologisk speltmel
  • 60 gr fin sammalt spelt.(melet kan skiftes ut med kun speltmel eller hvetemel)
  • 1 dl naturell yoghurt. Jeg brukte hjemmelaget yoghurt.

Fermgangsmåte

Rør smør og sukker godt. Rør i eggene ett om gangen. Mos bananene godt med en gaffel eller i en mikser. Ha bananer og yoghurt sammen med sukkeret og smøret. Tilsett til slutt melet samt natron. Bland ingrediensene forsiktig.

Hvis du ønsker det kan du tilsette litt kanel i deigen.

Smør en form på størrelse med en langpanne. Ha i deigen og legg rabarbrabitene utover. Strø over litt palmesukker.ev perlesukker.

Stek kaken på  175 grader i ca 50 minutter.

Stikk med en strikkepinne igjennom kaken. Det skal ikke sitte deig igjen på denne.

Avkjøl kaken.

Server med lettpisket krem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar