Sjokolade langpannekake

Dette ble i grunnen en sjokoladekake med en liten surdeigs «boost». Du kan selvfølgelig lage den som en vanlig sjokoladekake, men siden formålet med denne nettsiden er å være ett lite hakk sunnere kan det være greit å bryte ned en del av glutenet slik at kaken kan bli lettere å fordøye. Det er en kjent sak at mange ikke tåler vanlig hvetemel så godt, men dessverre er det ikke så mange som vet om at de har dette problemet. Kanskje går de bare rundt med en del magesmerter uten egentlig å skjønne hvorfor. Spelt er hakket bedre å bruke enn hvetemel for de som er litt sensitive overfor gluten .

Til dette formålet trenger du en ordentlig surdeigsstarter. Jeg har ikke fått laget ett godt innlegg om dette enda. Lurer du imidlertid på hvordan en surdeigstarter  lages kan du titte på Gladerebarn sin fremgangsmåte. Enkel og  grei.

Bruk mest mulig økologiske ingredienser når du lager kaken.

Ingredienser

  • 6 egg
  • 300 gr økologisk sukker. Jeg brukte 50/50 muscovado/rårør sukker.
  • 400 gr smeltet smør (ev. økologisk kokosfett)
  •  1 ts økologisk vanilje
  • 1 kopp surdeigsstarter
  • 2- 3 ts bakepulver
  • 500 gr økologisk speltmel
  • 2 dl yoghurt eller vanlig melk eller for eksempel havre melk. Selv brukte jeg hjemmelaget villi. Det setter litt ekstra fart på gjæringsprosessen.
  • 5 ss kakao

Pisk egg og sukker «hvitt». Smelt smøret.  Sikt melet direkte inn i deigen sammen med kakaoen, vaniljen og bakepulveret. Ha deretter i surdeigen og yoghurten el.  Rør godt på lav hastighet. Tilsett etter hvert det smeltede  smøret. Det bør ikke være for varmt.

La deigen  stå varmt i min 7 timer.

Bre deretter  deigen utover en langpanne med bakepapir.

Stek kaken på nederste rille i 35-40 minutter på 175 grader.

Sjokoladekrem

  • 35o  gr smør
  • 300 gr melis. Får du ikke tak i økologisk melis kan du vurdere å bruke for eksempel rårør sukker som du maler til melis i blenderen.
  • 1 eggeplomme
  • 4-5 ss kakao avhengig av hvor mørk du ønsker kremen. Bruk gjerne rå økologisk kakao til dette. Den er proppfull av antioksidanter.
  • ev. noen ss  flytende sterk kaffe.

Sikt melisen sammen med kakaoen i smøret. Ha i eggeplommen samt ev. litt kaffe. Bland ingrediensene godt med en miksmaster.

Spre kremen utover kaken.

Pynt med for eksempel kokos eller kakao nibs.  Revet kokos kan du farge med for eksempel rødbet saft.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar