Sjokolade og banan muffins

Det er ikke bestandig så lett å finne en kakeoppskrift  som passer for alle barn. Mange er allergiske eller har matintoleranser. Noen vil kanskje si at det dette med allergier etc har tatt litt av. Er det blitt en  motesak??

Heldigvis er det ikke alltid slik at for eksempel en matintoleranser trenger å være permanent. Mange kan vokse det av seg. Andre kan kanskje kurere noen av sine matintoleranser ved å legge om kosten. Det er ikke til å komme fra at mye av de matintoleransene som finnes har oppstått pga vår vestlige verdens dårlige matvaner. Våre kropper er i ubalanse. Melkeproteiner, gluten etc etc lekker fra dårlig fungerende tarmer over i blodet. Dette fører til all verdens problemer. ADHD, autisme, autoimmune sykdommer for å nevne noen.

Her er ett forslag på muffins som mange kan spise. Kanskje vil mange etter hvert kunne tåle for eksempel små mengder med melk og gluten  hvis man går inn for å hele ubalansene. Ps! Har du glutenintoleranse vil du ikke kunne kurere din sykdom ved å spise de mest vanlige alternative produktene som finnes på markedet. Raske karbohydrater vil bare  være med på å opprettholde matintoleransen.

Jeg har i denne oppskriften forsøkt å redusere noe på sukkerinnholdet. Jeg har brukt noe stevia. Stevia alene egner seg ikke spesielt godt til baking. Overmodne bananer gir en naturlig sødme til bakverk.

Jeg har brukt økologisk kokosfett. Dette er ett mye sunnere fett enn plantemargarinene som tilbys personer som ikke tåler melkeprodukter.

Kokosmel kan du kjøpe relativt dyrt i for eksempel helsekostforretninger. Du kan også kjøpe vanlig kokos og kjøre dette godt i blenderen til du får ett fint mel. Vanlig kokos er som regel ikke økologisk hvis du kjøper det i matbutikken….

Bruk gjerne økologiske egg da dette er virkelig «supermat».

Ingredienser 

  • 2 bananaer
  • 4 ss kakao, helst rå
  • 2 egg
  • 2 eggeplommer
  • 1/2 kopp kokosmel
  • 4 ss økologisk sukker, honning eller lønnesirup
  • ev. 5 dr stevia
  • 1 ts vaniljeekstrakt ev vanilepulver
  • 1/2 kopp koksolje
  • 1 ts bakepuver
  • 1 ts natron
  • 200 gr kokosmelk

 

Fremgangsmåte

Mos banane godt. Tilsett kokosmelk, kokosolje som er smeltet på svak varme, vaniljeekstrakt, ev. steviadråper, eggeplommer samt eggene.

Bland ingrediensene godt. Tilsett deretter de tørre ingrediensene. Dvs  kakao, kokosmel, sukker og  bakepulver/natron.

Ingrediensene blandes igjen godt.

Ha de i muffinsformer.

Stekes på ca 180 grader i ca 20 minutter. De kan gjerne være litt rå inni.

Glasur

Smelt litt tykk kokosmelk av den typen du kjøper på Rema og blant i sjokolade uten melk. Dette får du kjøpt i velassortete dagligvareforretninger.   Jeg brukte istedet  disse.  Avkjøl blandingen før du tar den på muffinsene. I stedet for kokosmelk kan du bruke kokosfett som du smelter på svak varme. Du kan for eksempel bruke cocosa.

Pynt gjerne med litt friske bær!

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar