Sjokoladekake

Dette er en kake jeg har latt stå å  svelle i ca 7 timer rett og slett fordi jeg ønsket å bryte ned glutenet mest mulig. For å oppnå en ytterligere effekt tilsatte jeg  litt eddik og myse. Kun eddik eller litt sitronsaft fungerer også helt fint. Du kan selvfølgelig velge å lage kaken uten å bryte ned glutenet. Det er helt opp til deg!

Jeg har fremhevet noen ingredienser for å skape en litt sunnere kake. Jeg har nevnt alternativer i teksten.

Til kaken trenger du:

  • 400 gr økologisk spelt ev. hvetemel
  • 150 gr økologisk palmesukker ev. uraffinert sukker
  • 10 dr hasselnøttstevia. Dette har du til inntil nylig kun kunnet kjøpe i utlandet som feks her; iHerb. Funksjonellmat har nå begynt å føre tilsvarende dråper. Alle dråper med stevia kan igrunnen brukes. Pulver fungerer også. Smak deg frem.
  • 50 gr råkakao eller vanlig kakao
  • 2 ts bakepulver, gjerne økologisk
  • 1 ts natron
  • 1 1/2 dl rømme. Gjerne hjemmelaget. Ellers anbefaler jeg rømmen fra Rørosmeieriet eller Avdem.
  • 1 ss vaniljekstrakt eller vaniljpulver
  • 3 egg
  • 250 gr smør
  • 3 dl vann, eller feks farris eller vannkefir
  • 1 ss økologisk eddik
  • 1 ss myse

Fremgangsmåte

Bland alle de tørre ingredienene i en bolle dvs. mel, kakao, palmesukker, bakepulver og natron.

I en annen bolle blander du godt eggene, rømmen, mysen, eddiken og vaniljekstrakten.

Smøret smeltes og blandes med de 3 dl væske.

I væsken med smør og vann tilsetter du nå alt det tørre mens du rører med en miksmaster. Tilsett til slutt blandingen med eggene og rømmen.

Hvis du ønsker å bryte ned glutene setter du nå kaken til svelling i minimum 7 timer.

Hell deretter  kaken i en rundt kakeform.

Det er nå tid for å steke kaken på 180 grader.

Du skal steke den i 45 -55 minutter avhengig av om du ønsker den litt fuktig inni. Test dette med en strikkepinne el.

Når kaken er ferdig avkjølt kan du ta på glasuren.

Til glasur trenger du:

  • 250 gr smør
  • 10 dr stevia med vanilje eller stevia pulver
  • 50 gr økologisk palmesukker eller uraffinert sukker. Jeg kjørte det i blenderen for å få en meliskonsistens. Det er selvfølgelig lov å bruke vanlig melis eller sukrinmelis.
  • 3 ss råkakao

Du kan også velge å bruke en kokesjokoladeplate med min 70 % kakao. Du kan da redusere noe på søtmengden. Sjokoladen smeltes i vannbad.

Smøret røres godt sammen med det søte og kakaoen eller kokoesjokoladen. Bre det utover kaken. Del den ev. i 2 og legg ett lag med glasur imellom.

Pynt med hva du måtte ønske. Gjerne friske bær. :)

 

 Ps! Det sies at bruk av melkeprodukter til langtidsheving motvirker  nedbrytningen av antibeitestoffer i kornet. Det er kalsiumet i melka som står for dette. Eksempler på antibeitestoffer er fytinsyre (fytin, fytat), alkylresorkinoler, tanniner, saponiner, enzymhemmere (amylasehemmere, proteasehemmere), lektiner, oksalater og pyridoksinglukosider. Mat og Helse sier følgende» Antibeitestoffer kan blant annet hemme fordøyelsen og næringsopptaket, forårsake inflammasjoner, skade tarmveggen, påvirke strukturen og funksjonen til indre organer, forstyrre hormonsystemet, modulere immunforsvaret og påvirke metabolismen». Vil du unngå denne effekten bør du erstatte rømmen med vel 1 dl annen væske. Personlig tenker jeg at man lager sjokoladekake så sjeldent at det ikke bør være noen krise…

Se innlegg fra MatogHelse her.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

2 Responses to “Sjokoladekake”

  1. Kristine sier:

    Mmmmm. Den kaken ser god ut. Merker du forskjell på smaken når den sveller i 7 timer?

Legg igjen en kommentar