Squash kake laget på surdeig

Dette er primært ikke en ordentlig kake, men en mellomting mellom kake og brød. Du kan for eksempel  gjerne servere den med litt godt smør. Ønsker du ett mer kakepreg over den bør du nok ha i litt mer sukker, økologisk honning ev. stevia. Da foreslår jeg at du tilsetter dette rett før du setter kaken inn i ovnen da sukker har en tendens til å bli «spist opp» av surdeigen. Med stevia spiller det selvfølgelig ingen rolle.  Litt ekstra med rosiner eller en most, godt  moden,  banan i deigen setter også ekstra søtsmak på kaka.

Du kan erstatte speltmelet med glutenfritt mel som for eksempel teff, bokhvete, jyttemel etc. Kaken vil ikke bli så tørr pga squashen. Surdeigsstarter kan faktisk lages også av glutenfrie melsorter. Det skulle i de fleste tilfeller ikke være nødvendig da glutenet brytes ned vha surdeigen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

 Ingredienser

  • 3 egg
  • 1 dl  økologisk rårør sukker
  • 100 gr smør eller økologisk kokosfett
  • 4 dl mel . 50/50 fin spelt og sammalt spelt
  • 1 stor ts kanel
  • 1/2 ts muskat
  • 2 ts vanilje
  • 1 ts natron
  • 1 kopp surdeigsstarter
  • 2 dl melk etter ønske. Jeg brukte faktisk litt gammel melk.

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis.  Sikt i alt det tørre. Ha så smeltet smør og melk i deigen. Rør det forsiktig sammen. Settes  til side over natta. Mimumin 7 timer i et godt temperert rom.

Før du steker kaken tilsetter du  1 stor kopp raspet squash. og 1 stor neve rosiner + ev.kakaonibs eller grovhakket 70 % sjokolade.

Stek kaken i for eksempel en brødform i vel 30 min på 180 grader.

 

Ps. Jeg har dessverre ikke fått lagt inn en oppskrift på surdeigsstarter enda. Jeg foretrekker personlig å bruke økologisk rugmel til dette. Har du for eksempel vannkefir, kombucha, hjemmelaget kefir, gammel nærmest gjæret frukt, væske fra melkesyregjærede grønnsaker er det det med på å sette fart på surdeigsstarteren din. Masse gode bakterier som surdeigen elsker! Snaddermat for basseluskene! 😮

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar