Suksessterte

Ingredienser:

Nøttebunn:
150 g hasselnøtter
75 g mandelmel
3 egg
1 dl (90g) Sukrin
1 ts bakepulver
1/2 dl vann
1 ts fiberhusk

Eggekrem:
3 dl valgfri melk
1 ts vaniljepulver
5 eggeplommer
1/2 – 1 dl Sukrin
2 ss maisenna
50 – 100 g meierismør

Kaken kan gjøres helt lavkarbo ved å bruke fløte i stedet for melk. Da kan du redusere mengden maisenna til 1 ss.

Slik gjør du:

Nøttebunn:
Mal hasselnøtter i en foodprocessor. Bland i mandelmel og fiberhusk
Skill eggene, og pisk eggehvittene og sukrin stivt. Bland deretter inn eggeplommene, nøtteblandingen og vann.
Hell røren i en rund form som er enten smurt eller kledd med bakepapir. Stek bunnen på nederste rille i ca 20 minutter ved 175 grader.
Avkjøl.

Eggekrem:
Bland alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt. Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles kjelen i kaldt vann. Rør i kremen av og til.

Pynt gjerne kaken med litt revet sjokolade.

Ps. Personlig liker jeg å redusere på mengden av sukrin da jeg syntes det finnes andre sukkererstatninger som gir en mye bedre smak.

Med tillatelse fra Funkjsonell mat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar