Yoghurt og appelsinkake

Dette ble en frisk kake! Jeg brukte blodappelsin, derfor den noe «rare» fargen. :) Du kan selvfølgelig bruke vanlig appelsin, mango eller feks mandariner. (1 appelsin =2 mandariner)

Ingrediensene var som følger:

Bunn

  • 2 dl nøtter etter ønske. Mal det til mel i en foodprosessor. Bruk kniven.
  • 1 dl fin sammalt spelt eller annet mel
  • 3 ss organisk kokosolje eller 3 ss økologisk smør
  • 3 ss  sødme som feks kokosblomstsukker, palmesukker,yaconsirup eller ev. brunt sukker.

Smelt fettet på svak varme og bland dette godt med de malte nøttene, melet, sødmen samt vaniljen.

Press dette godt ut i en smurt form. Stek kaken i ca 15 minutter på 180 grader. Avkjøl kaken.

Fyll

  • 3 dl tyrkisk  yoghurt
  • 2 dl kremfløte
  • 1 appelsin
  • 1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens
  • 2 ss lecitin eller 4 plater gelatin
  • ca 5 ss sukrinmelis eller annen søtning. Yacon , palmesukker osv gjør at fyllet får en litt annen farge. 

Kaken blir litt mer kremete med lecitin, mens den blir mer som en gelekake med gelatin. Følg anvisningen på pakken når du bruker gelatin.

Pisk fløten lett. Ha yoghurt, appelsinbåter, sødme samt vanilje  i en blender. Kjør dette til en jevn masse. Ha i pisket krem samt lecitin eller gelatin.

La fyllet stå kjølig til det begynner å stivne. Hell dette over bunnen.

Sett kaken tilside til den begynner å «sette seg».

Geletopping

  • 1 appelsin
  • 3 -4 ss sødme. Smak deg frem.
  • ev. i ts raspet fersk ingefær
  • 2 ss gelatin
  • 1/2 dl appelsin eller eplejuice

Bland ingrediensene godt i en blender. Sett dette tilside til det begynner å stivne noe. Spre toppingen over kaken. Sett det tilside til kaken har stivnet.

Pynt feks med syltet økologisk appelsinskall og mørk sjokolade.

Syltet appelsinskall lager du ved å koke opp appelsinskallet med litt eddik, vann og sødme. La det koke godt inn.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar