Knekkebrød med egg

Hvis du tilsetter litt egg i knekkebrødene blir de ofte veldig sprø. Ideelt sett bør frøene bløtlegges i ca 8-12 timer. Da blir det letter for kroppen å oppta næringsstoffene samt at frøene blir lettere fordøyelige.

Ingredienser

  • 2 dl rugmel eller spelt, fin eller grov           

    Hvis du/dere ikke tåler gluten kan du feks skifte ut rugmelet/spelt med grovt rismel eller kikertmel. Bruk kun glutenfritt havregryn istedet for 4 korn. Du kan erstatte kruskakli  med  feks hirseflak. Egg er ikke nødvendig.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  • 2 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 3 dl firkorn eller 3 dl havregryn
  • 3 dl solsikkefrø
  • 1/2 dl kruskakli
  • 2 egg
  • 7 dl vann
  • 1 ts havsalt

Fremgangsmåte

Bland alle de tørre ingrediensene. Visp eggene godt med  en gaffel og bland i vannet. Ha vannet og eggene i det tørre og rør godt. Det fungerer helt fint å bruke en sleiv.

Fordel deigen over 2 plater med bakepapir. Sett platene i en varmluftsovn på 1 og 3 nivå. Stek de i 10 minutter i 175 grader.

Ta de deretter ut av ovnen og del de opp med et pizzahjul. Sett de igjen i ovnen, da i motsatt «rekkefølge, og stek de i 15 minutter før du igjen skifter plass på brettene og steker de siste 15 minuttene.

Ta de ut av ovnen og del de opp. La de tørke på en rist. Oppbevares tørt.

 Knekkebrødene bør være relativt godt stekt ellers kan de lett bli litt seige de første dagene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar