Brente mandler

For å oppnå ett best resultat bør du riste mandlene i ovnen på forhånd. Rist dem på  ca 15o grader i  1 time. De skal være nokså tørre.

Jeg har brukt palmesukker fordi det gir en karamellaktig smak.

Ingredienser
  • 250 gr mandler
  • 1 1/2 dl  palmesukker, gula java fin eller feks økologisk sukker
  • ca 5 ss vann
  • ca 1 ss økologisk smør. Det kan gjerne inneholde litt salt.
  • ev. litt krydder som for eksempel kanel og kardemomme

Fremgangsmåte

Ha palmesukkeret og vann i en kjele. Varm dette opp på svak varme og rør i det jevnlig til massen begynner å bli seig. Dette tar iallefall 15 minutter.

Ha deretter i smør og la det smelte i massen før du tar oppi de brente mandlene.

Legg de utover matpapir eller bakepapir og la de tørke. Brekk de fra hverandre og legg de i ett lufttett glass.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar