"/>

Kandisert ingefær

Dette er en litt utradisjonell form for julegodter. Den er realtivt sterk i smaken og egner seg nok derfor ikke til alle barn…

Ingredienser

  • fersk ingefær
  • økologisk sukker, palmesukker, sukrin eller bjørkesøt. Se forslag under.
  • vann

Fremgangsmåte

Du trenger altså fersk ingefær. Ta så mye ingefær som du ønsker. Rens ingefæren og skjær den opp i feks strimler.

Dekk ingefæren godt med vann i en kjele og sett det til kok. Du skal nå koke ingefærene til de blir myke.

Jeg brukte noen ingefær som var litt trevlete. Jeg måtte derfor koke de lenge. 1-2 timer kan de godt trenge.

Etter at ingefærene er blitt møre tar du de i feks ett litermål. Dekk de med sødme som feks sukrin eller økologisk sukker. Sødmen skal altså renne ned langs sidene på litermålet til det såvidt dekker ingefæren.

Ha sødmen, ingefærene og ca 1 dl vann i en kjele og kok til det er minimalt med væske igjen i kjelen. Ingefærene skal da være nærmest «gjennomsiktige».

Tørk gjerne ingefæren med ett papirhåndkle, men la de ikke bli altfor tørre.

Du skal nå nemlig ha sødme som feks palmesukker eller bjørkesøt i en bolle og dyppe ingefæren i dette til de får ett «sukkerlag».

Oppbevar ingefæren luft tett.

 

18/12 2012. Her er det noen som har vært innom og satt en dårlig rating. Hva kan være årsaken til dette? Jeg tipper at de ble litt trevlete. Utfordringen når man lager kandiserte ingefær er etter min mening å unngå nettopp dette. .Det er selvfølgelig forskjell på ingefær. Er ingefæren du har kjøpt veldig trevlete må du koke de desto lengre.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (6 votes cast)
Kandisert ingefær, 6.7 out of 10 based on 6 ratings

Legg igjen en kommentar