Marsipan

Dette er en  marsipan oppskrift hvor jeg har bruk litt lucuma som søtningsmiddel. Den har derfor blitt litt beige i fargen. Du kan selvfølgelig bruke kun sukrin melis så oppnår du den klassiske hvite marsipanen. Du kan ev. male feks organisk palme eller kokosnøttsukker i blenderen. Det kan selvfølgelig også bruke vanlig melis.. Foretrekker du svært søt marsipan må du bruke mer sødme enn jeg har gjort da denne marsipanen ikke er spesielt søt.

Du bør skolde mandlene 1-2 dager på forhånd å la de ligge og tørke til du skal male de. Du skolder mandlene ved å legge dem i kokende vann. La de ligge der i noen få minutter til skaldet løsner. Ta skallet manuelt av hver mandel. Du kan også vurdere å kjøpe mandelmel i helsekostforretningen.

Ingredienser

  • 400 gr skåldede mandler
  • 2 ss lucuma
  • 4 ss sukrin melis
  • 3 eggehviter
  • ev. litt presset sitronsaft

Fremgangsmåte

Mal mandlene i en kjøkkenmaskin eller blender. Jeg brukte en blender, men måtte røre en del rundt i massen for å få den malt. Ha i eggehvitene,sødmen og ev. litt sitron og kjør massen til den blir jevn. Bruk gjerne hendene til å kna den godt sammen etter at du er ferdig med å blande massen.

Legg marsipanen kaldt.

Du kan bruke mye forskjellig for å sette smak på marsipanen. Du kan feks marinere noen rosiner i litt rom el. Putt en rosin inn i hver  marsipankule.

Jeg brukte sjokolade som jeg dyppet marsipanen oppi. Du kan da velge å smelte mørk sjokolade med over 70 % kakao i ett vannbad og dyppe kuler  i sjokoladen. Du kan også lage din egen sjokolade. Hvis du får sjokolade til overs kan du bare lage noen konfektbiter av den siste sjokolademassen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar