Tomatsild med litt krydder

Sild passer godt til julebordet, men kan selvfølgelig spises når som helst på året. Sunt er det også!

Ingredienser

  • 3-4 filer med kryddersild
  • 2 små løk
  • 1 ss eddik
  • 1 ss sødme som økologisk rårørsukker, palmesukker, sukrin etc.
  • 1 dl  ekstra virgin olivenolje
  • 3 ss tomatpure
  • 1/4 ts allehånde
  • 1/4 ts nellik
  • 2 laubærblad

Fremgangsmåte

Del filène i biter. Hakk løken til ønsket størrelse. Bland tomatpurè, olje, eddik, sødme og krydder i en bolle. Tilsett løken og silda sammen med laubærbladene. Ha silda i glass og oppbevar kjølig.

 Den har ikke ubegrenset holdbarhet. Eddiken gjør at den nok kan oppbevares i ca 1  måned.

Hvis du lager den utenom julestiden, kan du ev. kutte ut krydderet og ha i feks dill eller hel pepper.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/10 (2 votes cast)
Tomatsild med litt krydder, 3.0 out of 10 based on 2 ratings

Legg igjen en kommentar