Bakt laks med avocadomos og syltede epler

Bakt laks er kjempegodt. Litt som sushi egentlig. Først marinert i salt og sødme og deretter såvidt stekt til du oppnår ca 45 grader i fiskens kjerne.

Du trenger ca 125 gr ørret eller laksefile  per person. Du bør ta av skinnet før du baker laksen. Bruk helst villfisk. Det finnes også økologisk  laks i frysedisken.

Jeg har servert fisken med rotmospure, syltede epler og avocadomos.

Rotmospurè

Til rotmospurèn brukte jeg poteter, nepe og litt jordskokk. Du kan igrunnen bruke det du ønsker.

Fremgangsmåte

Rens grønnsakene og kok de møre. Hvor mye dere trenger avhenger igrunnen av hvor storspiste dere er. La litt av kraften være igjen i de møre grønnsakene og ha i litt godt smør eller kaldpresset olivenolje. Mos grønnsakene med feks en stavmikser.

Til ca 600 gr fisk trenger du 1 ts salt og 1 ts sødme. Strø dette over fisken og la det ligge i 15-20 minutter. Deretter skyller du av saltet og sødmen. Skjær fisken opp i passende stykker og sett det i ovnen på 50-75 grader. Sett ett steketermometer i ett fiskestykke og stek til fisken oppnår ca 45 grader i kjernen.

Avocadomos

  • 1-2 avocado
  • 1/2 paprika
  • ca 1/3 av en liten løk
  • sitronsaft
  • salt
  • ev. 1 ts pepperrotpure

Mos avokoadoen i en morter eller med en stavmikser. Hakk paprikaen og løken i små biter og ha dette i avokadomosen. Ha deretter i sitronsaft etter smak samt litt salt samt ev. pepperrotpure.

Syltede epler

1-2 epler skjæres i biter. Kokes på svak varme sammen med litt vann. Pass på at det ikke brenner seg.

 Avrunding ev retten

Når fisken er ferdig bakt tar du den ut av ovnen. Du kan velge om du vil servere den omgående eller vente til den blir kald.

Anrett fisken med rotmospurè, avokadomos, samt syltede epler. Pynt gjerne med litt salat og syltede ingefær.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Bakt laks med avocadomos og syltede epler, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Legg igjen en kommentar