Fisk med gresskar, mango og spinat

Jeg syntes ofte det litt søte og syrlige passer til fisk. Gresskar er en litt sesongbasert grønnsak, men ta den gjerne i bruk om høsten. Jeg har her brukt torsk, men laks og sei kan også fint brukes.

Ingredienser

  • 4 torskefilèr a ca 125 gr
  • 1 mango
  • 1 pakke fersk spinat (frossen kan selvfølgelig også brukes)
  • 150-200 gr gresskar
  • 1 løk
  • smør
  • salt og pepper
  • ev. kapers

Fremgangsmåte

Skjør mango, gresskar og løk i skiver. Begynn først og steke løken på relativt svak varme. Du skal få frem sødmen i løken. Tilsett etter hvert gresskar. Mot slutten av stekingen tar du i mangobiter.

Fisken stekes enten i oven på ca 175 grader i 20 minutter. Eller så kan du steke den i panna med smør eller ghee. Overstek ikke fisken!

Spinaten smørdampes. Ha ørlite vann i kjelen sammen med en god porsjon smør. Dampes i kun få minutter.

Smak til med salt og pepper. Legg spinat nederst, deretter gresskar etc. Avslutt med fisken samt ev. litt kapers på toppen. Jeg brukte litt ruccola.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar