Fiskekaker med fisk!

 Det finnes et godt utvalg av fiskekaker i butikkene. Felles for de fleste av disse er at de ikke inneholder så mye fisk. Skal du kjøpe fiskekaker bør du sørge for at de i alle fall inneholder 70 % fisk. Kanskje enda værre hva  «fiskeprodukter»  angår er de såkalte fiskepinnene. Nesten uten fisk og fulle av ugunstig fett etc. Dette er ikke mat som jeg personlig anbefaler å servere barna.

Selvfølgelig finnes det fiskekaker på markedet som er gode, men det aller beste er å lage de selv. Da kan du faktisk oppnå nærmere 100 % fisk. Hvilken ferdigmatprodusent slår den? I vår familie tolererer minstemann på 5 år ikke gluten og melk. Dette kan såvisst være en utfordring. I dag var vi innom den lokale Meny butikken. Der var det en stand fra Lofoten fiskeprodukter hvor de reklamerte for fiskekaker. De hadde glutenfrie fiskekaker. De inneholdt potetmel. Per i dag tåler heller ikke minsten dette. Så var det denne melken da. Det gode var at de innen kort tid ville komme med et produkt fri for både gluten og melk. Det skal de ha skryt for. Allikvel, det beste er å lage fiskekakene selv. Disse fiskekakene som jeg blandet sammen i formidag inneholdt primært sei og hyse. Jeg hadde  egentlig tenkt å kjøpe en skrei for filetering da det var tilbud på dette. Gutta i Menybutikken er kunnskapsrike og anbefalte meg ikke dette. Grunnen til dette skal hvist være at torsken ikke «binder» seg så godt.

Oppskriften under er kun en veiledning. Du kan gjerne ha i grovhakket løk, purre, ferske urter etc. Jeg valgte denne gangen å lage de nokså nøytrale for å teste om de falt i smak. Det gjorde de! Hva kan bedre være! Minstemann takket og bukket for at han også fikk fiskekaker! Da ble ho mor glad! :)

Ingredienser

  • 1 kg fiskefile. Fortrinnsvis sei og/eller hyse
  • 1  egg
  • ev. 1-2 ss potetmel eller annet mel. Dette er ikke helt nødvendig.
  • 1/2 -1 dl væske. Jeg brukte en god gelatinfyllt hønsekraft. Melk eller annen væske kan også brukes
  • smak til med krydder som for eksempel salt, pepper, ingefær og gurkemeie
  • 3 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

Her skal jeg innrømme at det gikk litt hardt utover blenderen. Jeg orket ikke å lete fram kverna til  min kjære Kenwood maskin. Tok sjansen på å putte alt i blenderen. Vil vel egentlig ikke anbefale dette. Motoren jobbet litt hardt. Du må ha en kraftig blender,  men  fisken blir i alle fall most til en skikkelig fin masse. Lit røring fra toppen må til. Kjør fisken i 2 omganger hvis du velger denne metoden. ¨år fisken blir skikkelig «most» slår den sannsynligvis best an blant barna. Er det en viss følelse av «fiskekonsistens» er det ikke sikkert at de faller i smak.

Du må uansett først skjære fisken i grove biter. Press gjerne hvitløken igjennom en hvitløks presse. Kvern fisken og tilsett hvitløk, egg, ev. potetmel og krydder.  Smak deg frem før du steker fiskekakene i panna. Jeg brukte økologisk kokosolje, men godt smør gjør seg også.

Oppskriften gir fra 10-15 fiskekaker.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar