Fiskelasagne

For et par dager siden forsøkte jeg meg på en fiskelasagne. Tenkte det kunne være en lur måte å få ungene til å spise litt fisk på. Hadde vært i butikken og kjøpt litt fersk sei. Jeg satte i gang med godt håp om å lykkes!

Ingredienser

  • 400-500 gr fisk
  • 1 boks hermetisk tomater, helst økologiske
  • ev. 1 løk
  • litt sødme som feks honning, xylitol etc
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 dl melk etter ønske
  • 2 ss smør eller ghee
  • 2 ss mel etter ønske, økologisk hvetemel, kikertmel, spelt el
  • lasagne plater, helst fullkorn, men de er ikke spesielt enkle å få tak i her i Norge. Kanskje på helsekost….Finnes det forresten glutenfrie lasagnaplater? Mais?
  • krydder etter ønske som salt, pepper provance krydder etc
  • ev. ost til å ha på toppen

Fremgangsmåte

Kutt løken i biter og stek denne mør. Ha i hermetiske tomater samt hakket hvitløk og litt sødme. Ønsker du litt ekstra tomater, ketsjup eller annet kan du selvfølgelig tilsette dette. Smak til med krydder.

Lag saus ved å smelte smør og ha i mel. Spe med melk til du får en «passe» tykk saus. Ha ev. i litt salt og pepper. Noen liker å bruke litt malt muskat.

Skjær fisken i biter.

Jeg brukte deretter en stor brødform. Da er det lettere å legge flere lag med saus, fisk, lasagnaplater etc.

Hvis du bruker en teflonform trenger du ikke å smøre denne.

Legg saus, lasagnaplater,  oppskjært fisk og bechamelsaus lagvis i formen. Topp gjerne med litt ost.

Stek lasagnaen på ca 180 grader i 45 minutter.

Server ev. med en salat til.

Hos oss gikk lasagnaplatene og sausen ned på høykant, men dessverre ble en del av fisken lagt til side. Barn syntes ofte at fisk er  lite kuult! Det må da være i barnehagen de lærer dette…?!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar