Grillet torsk med dampet spinat og rotmospurè

I formiddag var jeg i butikken og kjøpte litt skreit. Var litt usikker på om jeg skulle bruke den i dag, men fant raskt ut at jeg hadde en del ingredienser i kjøleskapet som kunne passe.

Jeg lager ofte rotmospurè i en eller annen form. Fordi det er godt og fordi det er en grei måte å få i barna grønnsaker på. En litt større utfordring kan det være med fisk. Etter litt overtalelse så gikk det da ned til slutt. Dessverre reagerer minstemann trolig på fisk. Han får umiddelbart utslett i ansiktet. Skikkelig kjedelig da ho mor gjerne vil at ungene skal spise fisk! Slik ble  middagen i dag:

Ingredienser

  • hel torsk til fire personer. Få de i butikken til å avgjøre mengden for deg. Er det småspiste barn i familien trenger du ikke så veldig mye…
  • 1 pose fersk spinat. Frossen duger også.
  • 3-4 skiver bacon
  • rotgrønnsaker etter smak. Jeg brukte kålrot, jordskokk og pastinakk. Mengde må kokken nesten avgjøre selv. Det kommer igjen ann på hvor storspiste dere er
  • ev. kapers
  • ev. litt sitron
  • økologisk smør eller ghee
  • salt og pepper
  • ev. litt honning

Fremgangsmåte

Denne fremgangsmåten er ikke så veldig presis da alt havnet oppi grytene på slump….

Skjær fisken i skiver. Jeg brukte 2 stykker haleparti. Jeg vasket selvfølgelig fisken før den havnet i en ildfast for. Strø deretter salt og pepper over fisken. Jeg hadde en liten smørklatt på hvert fiskestykke.

Fisken stekte jeg på 180 grader litt høyt oppe i ovnen. De første 15 minutter i vanlig varmluftsovne. Deretter setter du på grillen i 5-10 minutter. Følg med slik at stykkene ikke blir svidd.

Rotmospurèn lager du ved å skrelle grønnsakene og skjære dem i biter. Kok de deretter møre. Hell av store deler av kokekraften, men la det være igjen litt på bunnen. Bruker en stavmiksert til å kjøre purèn jevn. Ha gjerne i en liten klatt smør eller god olje og smak til med salt og pepper.

Vask spinaten. Ikke vær så nøye med å riste vekk alt vannet. Ha spinaten i en kjele og ha ca 1 ss smør oppi. La grønnsakene dampe på svak varme til de blir møre. Ha i litt salt. Jeg hadde også i 1-2 ss honning.

Kutt baconet i biter. Stek det i litt smør til det blir sprøtt.

Nå har du kommet til selve serveringen!

Jeg la hele fiskestykker på tallerkenen.De smakte faktisk veldig godt med masse godt fiskefett.Grillet fiskeskinn er dessuten godt så ikke kast det!

Dander dampet spinat med grillet fisk over. Ha bacon og kapers på toppen. Press ev. litt sitron over fisken. Bruk gjerne  litt kraft fra fisken eller annen god fiskekraft.

Server med rotmospurèn.

Grillet torsk med smørdampet spinat og rotmospure.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar