Juletorsk

Vi har ikke som tradisjon å spise torsk på julaften, men i noen norske hjem er jo dette virkleig festmat. Kom over fersk torsk i butikken i dag som ikke var så aller værst i pris. Lagde derfor min egen vri på juletorsken.

Ingredienser

  • vel 1,5 kg fersk torsk
  • 1 pakke fersk spinat ev. frossen
  • poteter og blomkål eller kålrot. (ca 6 store poteter og 1/2 blomkål)
  • salt og eddik
  • ev. smør og fløte
  • en håndfull brente mandler. Vanlige nøtter fungerer også, men rist de gjerne lett i pannen
  • rosiner, tørkede tranebær eller gojibær

Fremgangsmåte

Torsken skjæres i skiver og legges i kokende vann som er tilsatt 1/2 ts salt og 1 ts eddik per liter vann. Når du tilsetter eddik i vannet blir fisken litt «fastere i fisken».  La fisken trekke i 8-10 minutter til du ser at fisken begynner å løsne fra beinet.

Potet og blomkålpuren lages ved å kutte grønnsakene i grove skiver. Kok de i vann med litt salt. Behold noe av kraften når du lager pureen. Mos potene manuelt eller bruk en stavmikser. Ha gjerne litt smeltet smør og fløte i til passende konsistens.

Spinaten smørdampes og legges på en tallerken sammen med torsken og potetmosen. Ta gjerne litt ekstra smeltet smør over fisken. Strø over mandler og tranebær eller rosiner.

Må du ha rosenkål og bacon så kjør på!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

2 Responses to “Juletorsk”

  1. Ingelill sier:

    Det er lite som er så godt som god torsk. Og et fint avbrekk til julens tunge kjøttmåltider. FIn oppskrift, tror jeg må prøve den iløpet av julen :-)

Legg igjen en kommentar