Laksemousse

Til denne laksemoussen kan du egentlig bruke både røket lakse eller ørret, gravet laks, kokt laks, reker etc etc.

Jeg hadde ett stykke med røket laks liggende i kjøleskapet som nærmet seg utgangsdato. Siden vi fikk gjester dagen derpå ble denne moussen laget. :)

Ingredienser

  • 250-300 gr fisk etter ønske
  • ca 300 gr økologisk rømme eller creme fraiche. Bruk gjerne fermentert rømme el ev upasteurisert melk. Da vil de med laktoseintoleranse fint kunne spise denne retten.
  • 1 håndfull dill
  • 1/3 løk
  • 2 ss sødme som feks uraffinert sukker elle palmesukker
  • saften av ca 1/2 sitron
  • 3 gelatinplater eller fjerne 2-3 ts gelatin av god kvalitet. Se for eksempel Tidsporten.
  • aioli eller majones (jeg lagde aioli ved å bruke ett temperert egg. Kjørte dette med en stavmikser og kaldpresset olivenolje. Bruk gjerne organisk kokonøttolje. Dette gir en mildere smak. Smelt den da på svak varme.) Hadde også i litt sennep. Du kan også bruke pepperrrot.)

Fremgangsmåte

Kjør laksen i en blender sammen med rømme, sitronsaft, aioli/majones, sødme og grovhakked løk og dill. Smak deg frem. Tilsett ev. mer sødme, sitron e.l..

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Når de har blitt bløte heller du av mesteparten av vannet og varmer opp gelatinen. Bland gelatinen i moussen.

Ønsker du å ha i litt rogn kan det bli ekstra godt. Bruk feks litt lodderogn.

Sett moussen kaldt.

Server gjerne til en julebrunch eller til nyttårskoldtbordet!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar