Stekt torsk med brokkolisalat

Litt av ideen med denne siden er å forøke å leve sunt til en relativt grei pris. Å kjøpe fersk fisk er ikke bestandig spesielt billig. Jeg har vel igrunnen funnet ut at den billigste torske og seifileen får du på Rema.

Her har jeg marinert ca 600 gr fersk torsk i havsalt. Jeg brukte ca 1 stor ss. Etter ca 30 minutter skyllte jeg fisken. Strødde deretter på pepper og ferskpresset sitron. La gjerne fisken ligge ytterligere 30 min hvis du har tid… Fisken kan du enten steke raskt på pannen i ønsket fett feks ekte smør, ghee eller kaldpresset kokosnøttfett. Du kan også steke den på maks 180 grader i stekeovnen. Ha da på kaldpresset olivenolje.

Til fisken serverer du feks vildris, linser, eller quinoa. Vi klarte oss imidlertid fint med kun en brokkolisalat.

Ingredienser til brokkolisalaten:

  • 1 stor brokkoli
  • 1/2 løk. Reduser på denne hvis det blir for sterkt for barna. Eller sett tilside litt salat uten løk til de minste.
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl solsikkefrø

Vask brokkolien. Kutt den i småbiter. Hakk løken godt. Bland dette med rosiner og solsikkefrø.

Dressing

Bruk majones fra butikken eller lag fortrinnsvis din egen aioli-helt uten tilsetningsstoffer og usunne fettstoffer. Her finner du oppskrift på fermentert majones.

Her en enkel fremgangsmåte på aioli:

Romtemperer ett egg. Jeg bruker ofte hele egget, men det er mest vanlig å kun bruke eggeplommen. Ha deretter i litt salt og ev. litt pepper. Bland dette sammen i en stavmikser og hell på kaldpresset oliven eller rapsolje. Du kan også bruke organisk kokosnøttolje som er smeltet på svak varme. Da blir ikke aiolien så besk. I en blanding som denne hvor aiolien kun skal brukes til dressing vil imidlertid ikke den stramme smaken være så fremtredende. Kjør blandingen til den tykner. Ta i litt og litt olje. Jo mere olje dess tykkere blir den. Ps! Husk at også oljen skal være romtemperert!

Aiolien blander du deretter med 2-3 ss creme fraiche eller rømme.Bruk gjerne din egne fermenterte rømme eller creme fraiche.

Bland aioli og creme fraiche eller rømme med 1 ss eddik og smak ev. til med litt honning.

Dressingen helles deretter over brokkoliblandingen. Det hele blandes godt før servering.

Ønsker du en luksusutgave av denne retten har du litt bacon på toppen av salaten.

Bon apetitt!

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar