"/>

Torsk med texmex vri

 Tacosaus trenger ikke nødvendgvis å kun brukes til taco. Det finnes uttallige muligheter. I dag ble noe av sausen jeg lagde for noen dager siden brukt sammen med torsk. Det kan være en utfordring å få barn til å spise fisk. Av en eller annen grunn ser det ut til at mange barn foretrekker laks. Torsk er ikke like fristende. Kanskje har det med fargen å gjøre? Jeg valgte å tilberede denne fisken med linser. Hos oss er det slik at alt som er en anelse grønt er «nei mat» hos minsten på 4 år, men smake må han.D et har vi voksne bestemt! Det er ikke aktuelt å servere spesialmat til barna. Eldstemann hos oss elsket linsene, men hun har nok litt mer utviklede smaksløker. Hun er langt fra så kresen som minstemann. Barn blir kanskje mindre kresne med alderen….

Husk at du må bløtlegge linsene i minimum 7 timer. Dette for å forkorte koketiden samt og gjøre næringstoffene i linsene lettere tilgjengelige for opptak i kroppen. Korn, frø og belgfrukter er planter som inneholder fytinsyre. Du kan lese mer om dette her.

Du kan selvfølgelig koke linsene i vann og litt uraffinert salt, men jeg vil anbefale fiskekraft hvis du har det. Buljong bør ikke brukes for ofte da det inneholder både natriumglutamat og maltodesktrin. Begge svært omdiskuterte stoffer. Raffinert salt bør man dessuten begrense inntaket av. Det er selvfølgelig en god del salt i buljong. Bruk heller uraffinert salt.

Jeg har her kun oppgitt ingrediensene. Det må neste bli litt på slump når du lager denne rette.

Ingredienser

  • torsk
  • sitron
  • linser
  • fiskekraft eller buljong
  • tacosaus
  • ekstra virgin olivenolje

Fremgangsmåte

Legg torsken i en ildfast form. Press litt sitronsaft over torskefilène. Strø også over litt salt og hell på olivenolje. Stek fisken på maks 180 rader i 20-30 minutter.

Imens koker du linsene etter anvisning på pakken.

Server retten ved å dandere med linser som toppes med ett torskestykke og tacosaus. Ta noe av stekekraften over fisken.

Server gjerne med en enkelt salat. Jeg brukte kun litt avocado. Lag ev. en enkel dressing med litt olivenolje, presset sitron og ørlite honning.

Her kan du finne oppskrift til fermentert tacosaus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar