Fiskegrateng

I dag ble det fiskegrateng til middag. Dette falt overraskende godt i smak hos «småttisene». Vi lagde litt råkostsalat med gulrøtter og eple til gratengen. Med litt eple i råkostsalaten ble det mer fristende. Råkostsalaten gikk ned på høykant.

Vi brukte følgende ingredienser:

  • 500 gr kokt fisk. Kjøpte fersk sei i butikken. Det er relativt billig.
  • 4 ss smør
  • 5-6  ss kikertmel ev. økologisk hvetemel
  • 4 -5 dl melk etter ønske
  • 4 egg
  • salt, pepper og malt muskat
  • hemfrø eller griljermel til strø

Fremgangsmåte

Kok fisken lett. Smelt smøret og rør inn melet. Ha deretter i melken og gi dette ett oppkok. Sett det kjølig.

Ha deretter eggeplommene i den kalde sausen  sammen med krydderet. Rør godt og tilsett deretter den oppskjærte fisken. Smak på sausen og tilsett ev. mer krydder.

Pisk eggehvitene stive. Ha i eggehvitene og rør forsiktig.

Strø litt hemfrø eller griljermel over fiskegratengen.

Noen liker å ha kokt makaroni i fiskegratengen. Bruk da helst fullkornsmakaroni hvis du får tak i det.

Stek den på ca 180 grader i 45 min(nederste rille). Stikk ev. en kakenål/grillpinne i gratengen for å sjekke om den er stekt.

Server med raspede gulrøtter/eple. Dynk de med feks eplejuice.

Server  ev. kokte poteter til. Litt smeltet smør er også godt til.

Tåler dere ikke smør kan ev. ghee (kan ikke brukes ved kaseinintoleranse) eller feks kaldpresset olivenolje brukes. Kaldpressede oljer må ikke varmes opp til over 180 grader. Bruk ett par ss ekstra olje når du lager sausen.

 

En litt godt stekt fiskegrateng. :)

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar