Andelår med rødkål

I går sto and på menyen. Middagen var egentlig tiltenkt søndagsmiddagen, men siden det var morsdag dro vi ut og spiste sushi i stedet. Anda var tint så den måtte spises. Luksus på en mandag. Sjeldent i vårt hus, men veldig godt!

Jeg hadde ikke planlagt i forkant  hvordan jeg skulle tilberede middagen. And er så godt at den gjør seg med det meste. Litt preg av jul fikk kanskje dette, men godt syntes vi det ble.

Ingredienser

  • andelår
  • rødkål
  • grønnkål
  • eple eller appelsinjuice
  • solbærtoddy
  • ev. litt honning
  • søtpotet og vanlig potet
  • krydder som ingefær
  • chilli, pepper og salt

Fremgangsmåte

And

Krydre andelårene med salt og pepper.  Hell over litt eple eller appelsinjuice. Gjerne ferks presset. Stek de på svak varme i 3-4 timer (150 grader) Skru opp varmen mot slutten for å få de litt crispie. Det blir mye fett i panna som du kan spre utover lårene ett par ganger under stekingen.

Kål

Skjær for eksempel 1/2 rødkål  i små biter. Kok disse med litt vann/solbærsaft. Ha etter hvert i noen blader hakket grønnkål. Tilsett honning hvis du syntes den trenger litt mer sødme. Ev litt balsamico eddik for mer syrlig smak.  Ha også i chilipepper, ingefær,  salt og pepper. Kokes godt sammen.

Poteter

Skjær poteter i båter. Ha krydder samt ønsket olje sammen med potetene i en bolle. Salt, pepper ev. timian el. Bland godt. Stek potetene i ovnen i ca 45 minutter.

Anrett middagen på tallerkener. Bruk litt av steke sjyen som saus. Det vil også være litt væske i kålen. Server gjerne med appelsiner. 

Ps! Har du litt ekstra tid kan du gjerne lage litt karamellisert løk. Stek da løk på svak varme. Ha i litt honning .ev rødvin, smør og balsamico eddik. Smak til med salt og pepper. Velger du å lage dette så ikke lag kålblandingen altfor søt. Det kan bli i meste laget.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar