Fårikål

Dette er en klassisk rett som egentlig ikke trenger noen oppskrift. De fleste kan nok lage denne retten. Den gjør seg nesten selv. Nå er det høst og da er tiden inne til å spise lammekjøtt.

Ingredienser

  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 1 kg kål
  • hele pepperkorn feks 2 ts
  • havsalt
  • 1 kopp vann
  • ev. ett par ss hvetemel eller annet «fortykningsmiddel»

Fremgangsmåte

Mengdene over er bare retningsgivende. Noen foretrekker mer kål, andre ønsker mer kjøtt.

Legg kjøtt og kål lagvis i en stor kjele. Strø litt salt og pepperkorn mellom lagene. Hell på litt vann slik at det ikke svir seg i gryten. La det koke på svak varme i ca 2 timer. Jo lengre du koker fårikålen dess bedre smaker den. Fårikal smaker nesten best «dagen derpå».

Server med poteter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar