Indisk kylling korma

Dette er en mild utgave av den indiske retten. Hvis du ønsker den litt sterkere er det bare å kjøre på med litt ekstra chilli. Jeg brukte det  chillipulveret du kjøper på glass i en vanlig matbutikk. Det er ganske mildt.

Retten inneholder lite grønnsaker. Du kan gjerne servere litt salat ved siden av. Fullkornsris passer også bra!

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • ca 300 gr mat yoghurt eller gresk/tyrkisk yoghurt. Har du fermentert din egen yoghurt er selvfølgelig det det beste.
  • 3 hvitløks kløfter
  • 2 mellomstore løk, kuttet i biter
  • 1 ts paprika
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts malt chilli
  • 2 ts malt cumin
  • 4 kardemommefrø ev. 1 ts kardemomme
  • 1 ts valmuefrø
  • 1-2 ts gurkemeie
  • litt pepper
  • 1 laubærblad
  • 1 liten ts salt
  • 2 cm hakket fersk ingefær
  • fersk koriander

Fremgangsmåte

Del opp kyllingen i biter.  Mariner denne i yoghurten sammen med pepper, salt, 1 hvitløksbåt, paprika, 1 hakket løk samt ingefær. Mariner i noen timer.

Senere steker du forsiktig resten av løken og hvitløken i en kasserolle.

 Sett kasserollen tilside og tilsett malt koriander, chili, kardemomme frø, valmuefrø og gurkemeie. Stek dette noen få minutter sammen med løken.

Tilsett kyllingen og marinaden.  

Ta i litt vann slik at det dekker kyllingen.

Kok retten i ca 1 time på svak varme. Server med fersk koriander.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

One Response to “Indisk kylling korma”

  1. gladerebarn sier:

    Mmmmm. Den ser veldig god ut og er fristende å prøve!

Legg igjen en kommentar