Kålrulletter som i gamle dager

Dette er en rett jeg av og til fikk som barn. Jeg husker at  jeg likte den veldig godt. Nå på høsten er kålen veldig god. Dette var derfor ett passende tidspunkt å lete frem denne retten på.

Ungene likte de faktisk også!

Ingredienser:

  • 1 hodekål
  • 1 liten kopp langkornet ris til koking (feks villris)
  • 400 g karbonadedeig eller økologisk kjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 ss potetmel
  • salt, pepper og ev. litt muskatnøtt etter smak
  • litt bomullshyssing

Fremgangsmåte

Legg hodekålen i kokende vann. Kok denne i ca 10 minutter. Kok også risen etter anvisning på pakken.

Skyll kålen i kaldt vann( ta vare på kokekraften). Skjær kålen inntil kjernen slik at du får tatt ett og ett blad løs fra kålen.

Legg dette tilside. Imens blander du karbonadedeig, egg, potetmel og krydder. Bruk feks en miksmaster.  Ha deretter oppi den kokte risen.

Ta ett og ett blad og legg litt av kjøttfarsen inni bladet. Brett den sammen til en pakke. Knyt bomullstråden rundt.

Tilsammen skal det bli ca 10 kålruletter.

Legg de i kålkraften og kok de i ca 20 minutter. Kjenn igjennom de med en gaffel  for å avgjøre om de er kokte.

La de renne godt av seg før servering. Ta av hyssingen.

Server med feks kokte poteter og smeltet økologisk smør. Noen foretrekker hvit saus.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Kålrulletter som i gamle dager, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Legg igjen en kommentar