Lammefrikassè

Denne retten kan lages i mange varianter. Du kan i prinsippet bruke det du har av rotgrønnsaker i kjøleskapet. Med litt dill til så blir den ekstra god. Jeg brukte gulrøtter og brokkoli fordi det var de grønnsakene jeg hadde tilgjengelig.

Ingredienser

  • 1 kg lammebog ev. fårikåøkjøtt
  • 4 gulrøtter
  • 1 liten brokkoli
  • 50 gr økologisk smør
  • 50 gr hvetemel eller feks kikertmel eller rismel
  • 1 liter kraft fra kjøttet
  • salt og pepper
  • litt fersk dill

Fremgangsmåte

Kok kjøttet mørt. Tilsett litt salt i vannet. Kjøttet kan gjerne koke opp mot 2 timer.  Hvis du er redd for å spise for mye lammefett kan du ev. koke kjøttet på forhånd og sette det kaldt til fettet stivner på toppen av gryta. Til sausen smelter du smøret i en kjele. Tilsett melet og rør godt. Ha deretter lammekraften i gryta.

Kutt grønnsakene i biter. La først gulrøttene koke med sausen og kjøttet. De siste minuttene tilsetter du brokkolien. Grønnsakene skal være så «harde» at du kjenner litt motstand når du setter gaffelen i dem.

Smak til med salt og pepper samt fortrinnsvis fersk dill.

Server med nykokte poteter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar